Fortsätt till huvudinnehåll

SAN Francisco dag 1

Vilken dag, vilka äventyr och vad vi har skrattat o njutit. Efter vi kommit fram igår, dumpade våra saker på hotellet, lämnat tillbaka bilen😢, tillbaka till hotellet för att fräscha oss, sen ville vi ha mat, ut på stan, hitta en Indonesisk restaurang, beställde in en jäkla blandning😂 men gott var det, och mätta blev vi.



Tillbaka till rummet, somnade för att vakna mitt i natten till storm o strömavbrott, ett riktigt oväder hade vi hamnat i, somna om, upp o hoppa för att sticka ut på äventyr. Vi vandrade genom stan letande efter frukost/brunch. Till slut hamnade vi i China Town och ett café där. Där kände vi oss riktigt udda, enda ”vita” bland massor av Kineser, och det var knappt servitrisen kunde Engelska. 




Sen köpte vi Hop on Hop off biljetter för att turista ordentligt. Resan gick genom alla spännande stattsdelar som SAN Francisco har, många tips för kommande dagar har vi fått.





Resan gick vidare, över Golden Gate, där vi bytte buss och åkte ned i Sausalito, deras egna ”Franska Riviera”. Stora husbåtsområden, fin Marina, många restauranger. Busschauffören var rolig och skämtade massor samtidigt som han berättade historiken om området.



Vi fortsatte resan tillbaka till brofästet där vi tog några fler bilder i väntan på vidare färd.




Tillbaka på bussen så valde vi att åka hela vägen till hamnen och området som kallas ”Fishermans Wharf”.
Där vandrade vi på piren, som består av restauranger, barer, affärer och tivolikänsla.




Hungern greppade oss, matbehovet var ett faktum, och i detta område så gäller bara en sak, skaldjur. Vi frossade krabba, räkor o musslor.


Mätta o belåtna gick vi vidare, vinprovning nästa, Califorinska viner på menyn, riktigt gott var det och vi hittade både vita o röda favoriter.




Efter provningen hörde vi konstiga ljud som Åsa ville kolla in, och gissa vår förvåning när vi upptäckte pontonbryggor fulla med sjölejon. Så imponerande att se dem på så nära håll.

Även i denna stad fann vi en ”Christmas Store” klart vi gick in där för att kolla på grejor.



Vi kände oss nöjda med dagen, in i en taxi för att åka till hotellet. Så fascinerande resa på SAN Franciscos backiga vägar, rakt upp, över krönet, rakt ned😬 värsta bergochdalbanan, så coolt.



Väl tillbaka på hotellet, nedbäddade i sängen konstaterar vi att klockan är 21😂 vad ska vi göra? Gå ut igen eller samla kraft för morgondagen? ”Vuxna” som vi är, trots Lördagskväll, så samlar vi kraft för morgondagen och dess äventyr. Vår klocka är strax 22, och vi säger godnatt o sov gott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fredag kväll.

Nu är vi hemma ifrån Norrköping, Vi har ätit grillade revbensspjäll och potatisgratäng. Det gäller att "buffra" inför morrondagens race i Finspång. Jag bloggar nog upp lite därifrån. Men nu tänkte jag ladda upp ett par filmer från dagens cruising. Ha en bra kväll....

Lördag em.

Nu kommer en sammanställning av dagen. Nu när det var så bra väder så ville varken Rickard eller jag göra någon stadsvandring. Vi beslöt oss för att äta lunch på något riktigt trevlig ställe. Vad kan vara bättre en en solig alptopp??? Här har vi bara ett par mil kvar till dom härliga bergen. Vi passerade ett par typiska tyroler-byar på vägen. Vissa hus är otroligt utsmyckade med stora vägg-målningar. Vi bestämde oss för att åka upp till en alptopp som är 2950 meter över havet. Den låg strax efter Garmisch-Partenkirschen vid en by som låg vid sjön Ebisee. Liftstationen var ca,1000 meter över havet, så en gondol-liftfärd med 1950 meters klättring väntade. Väl uppe i toppstugan så fick vi våran välbehövda lunch, kl var nu ca,14.00 Rickard valde Wienerschnitzel. Själv tog jag en god biff med grillade grönsaker och klyftpotatis. Mätta och glada var vi ju tvungna att titta på den otroliga utsikten. Luften var så tunn så man blev lite yr i skallen. I bakgrunden ser man bergskedjorna som Ric